dinsdag 15 juni 2010

Warm

Het is kwart over acht 's ochtends en ik loop al weer met flink wat zweetdruppels op mijn gezicht. De zomer wil nog niet zo ophouden. We hadden gedacht dat het hier vooral in april en mei warm zou zijn, maar zoals het er nu naar uitziet blijft het nog even flink warm. Gelukkig zitten de kinderen in airconditioned klaslokalen, anders zou dat niet echt goed uit te houden zijn. 's Nachts is het hier zo'n 33 graden en overdag 38. Nog even volhouden maar, erger dan deze warmte krijgen we voorlopig in ieder geval niet meer.

Zometeen rijdt de autorikshaw voor de deur. Dan breng ik Lukas en Dana naar school. Dana heeft de eerste week schooldagen van 5 kwartier. Dat doen ze hier voor de kleinste kinderen zodat ze rustig kunnen wennen. Daarna zal ze 3 uur per dag naar school gaan. Lukas heeft lessen van 9 uur tot kwart over 12. 's Middags zijn ze nog vrij. En dan slapen ze meestal ook wel 2 uur, dus dat komt goed uit.

Lukas heeft elke dag zijn schooluniform aan. Daar is hij al helemaal aan gewend. Hij doet netjes zijn t-shirt in zijn broek zoals dat op school hoort. Dana moet op maandag en donderdag haar uniform aan. Dat was gisteren een hele strijd. Uiteindelijk hadden we het gelukkig toch voor elkaar. Ze mocht namelijk zelf haar mooie roze en paarse elastiekje voor haar haar uitkiezen.

Ik ga vanochtend koffiedrinken bij een aardige Oostenrijkse die ik op school heb ontmoet. En ik heb via haar een hele lekkere bakker ontdekt met chocolade muffins en echt vers brood. Handig die contacten....

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Wat leuk om te horen dat jullie al zo snel de weg hebben gevonden in Chennai. Wat zien Lucas en Dana er onwijs stoer uit in hun schooluniformpjes. Hier gaat alles oke! Levi heeft nog 2 weken school en dan begint, zoals jullie weten, hier de vakantie. We zijn daar met z'n allen erg aan toe! Op naar vive le france.Volgende week worden de dozen bij juf Marloes weer ingepakt en wordt begonnen met alles klaarzetten voor de verhuizing, terug naar het hoofdgebouw. Vorige week had de school een sponsorloop waarbij ook de Burgemeester aanwezig was. Niet om mee te rennen maar om het startsein te geven aan de eerste groep, de oude klas van Lucas. Vervolgens is de burgemeester ook nog op de foto gegaan met de klas. Levi vond het helemaal geweldig en het was natuurlijk weer een race tussen Alex en Levi. Trouwens, Levi vroeg zich deze week af of er draken zijn in India. Zo ja dan zou Lucas ze wel kunnen verslaan. Hoe komt ie hierop (haha). Geef Lucas en Dana een flinke knuffel van Levi en Sterre en tot later. we blijven jullie volgen dus we zijn alweer benieuwd naar het volgende verhaal. Groetjes uit de Tulpentuin, Ellen en Michel

    BeantwoordenVerwijderen