donderdag 13 januari 2011

Drukte in en om het huis

De laatste tijd zijn er niet al te veel berichten vanuit deze blog. We zijn nog al druk. Het begon allemaal toen we half december onze hulp gedag zeiden. Zij werkte parttime, maar dat is eigenlijk niet voldoende als ik ook nog wat anders wil doen dan het huis en de kinderen. Dat klinkt wat verwend, maar leven in India vraagt iets meer inspanning in huis dan in Nederland en een hulp is geen overbodige luxe hier. Wij hadden een echtpaar gevonden dat hier kon komen wonen en dat alle taken (schoonmaken, koken, beveiliging, tuin) zou overnemen. Het echtpaar is bij ons ingetrokken, maar na 4 weken spanning, frustraties, aanmoedigen en bijsturen hebben we toch maar besloten om afgelopen weekend weer afscheid van hen te nemen. Gelukkig wilde Padma, onze oude hulp, een geweldige lieve en efficiente dame, weer bij ons terug komen en nu is iedereen weer blij. Ondertussen bleef hier ook visite zijn. Eerst Liesbeth, Rob, Tom en Bram (waar we heel erg veel van genoten hebben!) en vervolgens ook mijn schoonfamilie. Alle gasten in combinatie met een niet zo efficient huishouden zorgen hier al gauw voor een volle werkdag.
Gelukkig is nu de helft van mijn schoonfamilie weer vertrokken. Dat klinkt niet zo aardig, want het was erg gezellig. Maar het is tijd om de rust langzaam weer in huis te krijgen.
Dietrichs ouders en Patricia zijn hier nog wel. Dietrichs vader is op dit moment in het ziekenhuis hier 2 uur rijden vandaan. Hij heeft 2 maanden geleden zijn vinger gebroken en deze is destijds niet goed gezet. Dit moet dus nu alsnog gebeuren. Dietrichs moeder is vandaag  ook naar het ziekenhuis toe gegaan en Patricia blijft de komende dagen alleen bij ons thuis. Hopelijk verloopt alles voorspoedig en komen ze zaterdag weer naar ons toe. En daarna hopen we, met behulp van Padma, ons normale leven weer een beetje op te starten.
Het is overigens wel erg gezellig met Dietrichs ouders en Patricia. De kinderen genieten van hun aanwezigheid en andersom ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten