zondag 27 maart 2011

10 maanden India

Nu ik me aan het voorbereiden ben op onze vakantie in Nederland, realiseer ik me ook dat we al 10 maanden in India wonen. Wat is de tijd voorbij gevlogen. En het was ook een bevlogen tijd. Een tijd met veel mooie en leuke momenten die jullie vaak op het blog konden lezen. Maar ook een tijd die niet altijd even makkelijk was. Het is een tijd van aanpassen geweest. Dietrich met zijn werk waar hij zo ontzettend druk mee is. Veel reizen en als hij op kantoor werkt, dan vertrekt hij 's ochtends vaak om kwart voor zeven en komt vaak pas thuis na acht uur 's avonds en regelmatig ook nog later. Voor hem ook een hele aanpassing met werkcultuur. De kinderen die aan school moesten wennen, waar het soms anders gaat dat dat ze gewend zijn. De taal en ook het lezen en schrijven die vooral Lukas opeens heel snel moest oppakken. Alle gasten die we deze maanden hebben ontvangen. Wel gezellig, maar niet altijd even makkelijk. En de weinige tijd die we voor elkaar als gezin hadden en de effecten die dat op je gezin heeft. De aanraking met het minder mooie leven van India, waar mensen het soms heel moeilijk hebben.
Al deze dingen horen ook bij ons verblijf in India. Gelukkig hebben we nu weer de tijd om in de weekenden, als Dietrich thuis is even volop van ons vieren als gezin te genieten en wat verloren tijd in te halen. En gelukkig hebben we een aantal lieve vrienden ontmoet waar we ook lekker mee kunnen genieten.

Alles bij elkaar een bewogen jaar, waar we toch met veel plezier op kunnen terugkijken. Nu wordt het tijd om lekker naar Nederland te gaan, waar we heerlijk alle tijd met jullie allemaal kunnen doorbrengen en weer even kunnen opladen. Om daarna weer aan een volgend jaar in India te kunnen beginnen. Nu de tickets zijn geboekt en we nog maar 2 weken te gaan hebben, zijn we ook begonnen met aftellen. De winterkleren worden hier gewassen, zodat we ons even lekker warm kunnen aankleden in het 'koude' Nederland. De boodschappenlijsten worden afgewerkt. We zijn er bijna klaar voor. En het lijkt me heerlijk om even de warmte hier te gaan ontwijken. Want de temperatuur stijgt, de vochtigheid neemt toe. Het is weer zweten van 's ochtends vroeg tot 's avonds. De airconditioning draait weer 's nachts. Al moet ik zeggen dat we er aan gewend zijn geraakt. Het voelt een stuk minder erg dan 10 maanden geleden. Hoewel we toen starten met nog 6 graden extra warm, dus dat hebben we dit jaar nog niet hoeven voelen. Dat is voor onze terugkomst in India, denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten