vrijdag 28 mei 2010

Nomadenbestaan

We leven nu al anderhalve week als nomaden. Eerst een paar dagen in Zevenhuizen in een vakantiehuisje, daarna een weekje in Enter (Overijssel) in een vakantiehuisje en nu de laatste 2 nachten in Nederland bij mijn ouders. Onze sleutelbossen zijn gereduceerd tot 0 sleutels, we hebben geen huis, geen auto's en geen spullen meer. Behalve de spullen in onze koffers waar we nu uit leven. Maar..... het went.

Wat minder went is het steeds maar weer afscheid nemen. Of eigenlijk tot weerziens zeggen. Toen ik in maart van al mijn collega's bij Every Angle afscheid nam, zei mijn directeur mij geen afscheid te nemen, maar alleen tot weerziens te zeggen. Het was immers geen afscheid voor altijd. Het is maar tijdelijk...
Wat heb ik de laatste tijd veel aan deze woorden gedacht. In maart nam ik het nog niet zo zwaar. Maar ondertussen zijn er al heel wat tranen gevloeid met het tot weerziens zeggen van al onze familie en vrienden. Nu weet ik hoe fijn het is te bedenken dat het 'afscheid' inderdaad maar voor tijdelijk is en gelukkig niet voor altijd. Toch blijft het natuurlijk nog steeds moeilijk te weten dat je je vrienden en familie voorlopig niet in 'het echt' kan zien. Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet en kun je goedkoop telefoneren.

Afgelopen week hebben we trouwens een heerlijk weekje gehad met mijn ouders, mijn zus, haar man en dochtertje. We hebben echt met elkaar nog even van de laatste week kunnen genieten. Dat is iets waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.

En dan nu de laatste 2 dagen. Morgen een dikke knuffel brengen bij mijn oma's en dan zondag wordt het wel heel serieus. We worden om 5.30 uur opgehaald met een taxibusje, die ons en onze 7 koffers en rugzak naar Brussel zal brengen. Mijn ouders en Karin komen ook mee naar Brussel. En dan zal onze vlucht om 10.30 uur vanuit Brussel vertrekken. Voor degenen die ons willen volgen, ons vluchtnummer is 9W225.
We zullen lokale tijd om 23.30 uur landen in Chennai. En dan kunnen we de volgende ochtend naar ons appartement waar we de komende weken zullen doorbrengen. Voorlopig hebben wij geen internet, dus het kan zijn dat we een tijdje niet op de blog kunnen schrijven. Daarna krijgen jullie natuurlijk een uitvoerig verslag van de eerste weken.

Bedankt voor al jullie lieve reacties persoonlijk, per mail of per post en het ga jullie goed!
Tot weerziens (en tot die tijd tot mails)!
Dietrich, Jeannette, Lukas en Dana

5 opmerkingen:

 1. En de foto's zijn zooooo leuk geworden van de vakantie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lukas en Dana,

  Morgen gaat het voor jullie gebeuren!. In een vliegtuig naar India! Vooral bij het zien van zo'n vliegtuig moeten we vaak aan jullie denken. We missen jullie wel op en rond school. Ook tijdens het schoolreisje van gisteren. De 3 musketiers zijn nu even peppie en Kokkie. Geniet van het geweldige avontuur in het vliegtuig. En tot snel via de mail!
  Dikke knuffel Levi en Sterre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo vanuit Las Vegas.

  Wij wensen jullie veel plezier en geluk in dit fijne avontuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey hallo,

  Hoe is het met jullie? Goede reis gehad?
  Al een beetje jullie draai gevonden?
  Ben erg benieuwd hoor!
  Liefs van de Di Filippo's uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen