donderdag 10 juni 2010

Nieuws uit Chennai

Lieve familie en vrienden,


We zijn weer online, dus gelijk maar even een berichtje uit Chennai.
We hebben een goede reis gehad, waarna we aankwamen in het hele warme Chennai. Zelfs om 1 uur 's nachts (bij aankomst) liep het zweet ons nog over het gezicht. Het was namelijk nog steeds 35 graden. We zijn direct naar ons hotel gereden waar we lekker zijn gaan slapen. De volgende ochtend werden we wakker en ontbeten onder de palmbomen met uitzicht op de golven. Wel in de schaduw, want het was 40 graden. Dat is echt even wennen.

De eerste dag konden we direct naar ons appartement. En ik moet zeggen, het is heerlijk weer een eigen plekje te hebben. We hebben een heerlijk ruim appartement met 3 Airconditioners.
Dietrich is de eerste dagen af en toe vrij geweest om het een en ander te regelen en verder heeft hij tussendoor nog gewerkt.

Lukas is ondertussen al met school begonnen. Wel heel snel, maar hij miste zijn vrienden erg en begon zich te vervelen. En aangezien het nieuwe schooljaar hier op 7 juni begon, is hij ook begonnen. Hij zit in Senior Kindergarten, waar de kinderen al hoofdletters kunnen schrijven. Dat is dus nu wel even aanpoten. En natuurlijk is de taal nog een groot probleem. Hij heeft het volgens mij niet zo gemakkelijk, maar is wel vrolijk als hij uit school komt. Vanaf maandag gaat hij extra Engelse les volgen bij onze onderbuurvrouw. Zij geeft vaker Engelse les aan buitenlanders en zal Lukas elke dag gaan helpen.

Dana begint maandag ook met school. Zij gaat naar Nursery, zelfde school alleen 2 klassen lager. Wat opvalt is dat het speelse hier veel sneller weg is en dat de kinderen echt al vroeg aan het leren gaan. Voor Dana geldt dat wel wat minder, maar het is zeker geen kinderopvang zoals in Nederland. Gelukkig gaan ze allebei maar halve dagen naar school. Dat maakt het wennen wat makkelijk.
En dat is wel nodig ook, want we slapen allemaal 's middags vanwege de warmte en de vele indrukken (en het later naar bed gaan 's avonds).

Al met al gaat het hier eigenlijk heel goed en verloopt alles veel soepeler dan ik van te voren bedacht had. Ik voel me hier best al thuis en ben elke dag nog druk bezig met alles uitvinden, de kinderen van en naar school brengen en halen (met een autorikshaw) en boodschappen doen en koken.

Binnenkort meer nieuws, maar dit is alvast het eerste verslag van ons verblijf hier.

Veel liefs,
Dietrich, Jeannette, Lukas en Dana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten