maandag 5 juli 2010

Weekend is voorbijgevlogen

Het weekend is alweer voorbij. Ondanks dat we geen afspraken hadden, is het voorbij gevlogen. Zaterdag zijn we naar de kapper geweest. Degenen die Dana goed kennen, weten dat zij hier een hekel aan heeft. In Nederland durfde ik niet meer naar mijn eigen kapsalon, omdat ze daar de boel zo bij elkaar schreeuwde dat iedereen er zenuwachtig van werd. Toen ik daarna een kapster thuis regelde (eentje met veel ervaring met (huilende) kinderen) werd het ook geen succes. Na drie kwartier houtgreep had ik spierpijn en Dana was nog anderhalf uur van slag. Toch was het weer tijd voor de kapper. Dus met zijn allen op stap. Lukas mocht eerst. De Indiase kapper had een speciale kinderruimte met allemaal vissen op de muur. Lukas had het prima naar zijn zin en werd keurig geknipt. Daarna zou Dietrich gaan, want Dana zag het niet zo zitten. Ze wilde eventueel wel door een vrouwelijke kapper geknipt worden (in de Ladies room, want het is daar allemaal gescheiden), maar die waren allemaal bezet. Opeens wilde ze ook wel door een van de mannelijke kappers in de Gents room geknipt worden. Nou, wij grepen dus onze kans. Ze zat bloedserieus bij mij op schoot en liet alles keurig gebeuren. Wij hebben haar haar dus lekker kort laten knippen. En toen ze klaar was had ze de grootste praatjes. Ongelooflijk! Ze zit soms echt weer vol verrassingen. En ze is supertrots op haar korte koppie.

Zaterdag avond zijn we lekker uit eten geweest bij Kipling. Een restaurant wat ons al regelmatig was aanbevolen. Het is eigenlijk een mooi, groot, beetje kolionaalachtig huis met een grote tuin omgebouwd tot restaurant met allemaa hutjes met tafels en stoelen in de tuin. Op de eerste verdieping is een speelruimte voor de kinderen, waar op ze gelet wordt en waar ze het meest geweldige speelgoed hebben. Wij kwamen net voordat die speelruimte dicht ging, dus dat was niet zo'n succes, maar de kinderen konden ook heerlijk in de tuin spelen en de bediening hield ze ook goed bezig. Het was allemaal heel relaxt en het eten was heerlijk.

Zondag werd beheerst door boodschappen doen (in een overvolle supermarkt, waar de stroom ook nog eens 2x uitviel) en huiswerk. Wij moeten nog erg aan het huiswerk van Lukas wennen. Op vrijdagmiddag begint bij ons het weekend en dan denken we eigenlijk niet meer aan school of werk. Maar dan zondag schiet ons dan het huiswerk weer in gedachten en gaat Dietrich met Lukas aan de slag. Ik ben veel te ongeduldig, maar Dietrich weet op een rustige speelse manier Lukas al zijn huiswerk te laten doen. En Lukas is elke keer supertrots als hij weer wat af heeft. Lukas kletst overigens nog steeds tegen iedereen. Nu zijn zijn zinnen een combi van Nederlands en Engels en er komt echt steeds meer Engels in voor. Daarbij waggelt hij dan vrolijk met zijn hoofd net als hij alle Indiers ziet doen. En een Indiaas accent erdoorheen, zorgt voor een heel grappig plaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten