woensdag 18 augustus 2010

Regen

Vannacht en vanochtend heeft het heel hard geregend. Heerlijk, want de temperatuur is wat gedaald en het is een stuk minder vochtig dan de laatste dagen. En het scheelt een stuk wanneer je na je ochtenddouche niet gelijk weer met zweet op je neus hoeft rond te lopen. Onze geijser in de badkamer doet het nog niet en daar had ik vanochtend voor het eerst in ons verblijf in India last van. Tot nu toe douchte ik altijd met koud water (wat toch niet helemaal koud is door de warmte alom), maar vanochtend was dat echt heel koud. Tijd dus om op dit onderwerp actie te nemen.
Helaas is dat niet het enige actiepuntje op de lijst. We hebben een lekker huis, maar er moet nog wel het een en ander gedaan worden. We hebben al wel met een loodgieter het hele huis doorgelopen en hem een lijst laten maken met de aanpassingen die gedaan moeten worden. Zaterdag deed opeens de motor om het water uit de waterput naar de watertank op het dak te pompen het niet meer, met als gevolg dat we zaterdag avond tot zondag tot 's avonds geen water hadden. En met dat warme vochtige weer is dat geen pretje. Gelukkig zijn loodgieters in India dan ook wel weer zo flexibel dat er zondag gelijk met 3 man sterk de hele dag gewerkt wordt om het op te lossen. Dat ze dan vervolgens 3 dagen niet op komen dagen om de andere actiepuntjes af te werken, moeten we dan maar even voor lief nemen.

De regen is trouwens een bepalende factor in het open zijn van scholen, kantoren en winkels. Wanneer het te hard regent gaan deze dicht. Vandaag kon de school nog wel open, al lagen er echt flinke plassen op sommige plekken. Maar het huiswerk kreeg Lukas alvast wel mee, voor de zekerheid. Want wie weet zou het morgen of vannacht wel zo hard regenen dat de school dan dicht is. Iedereen is ook te laat, schoolbussen komen te laat op school. De hele boel in ontregelt. Een winkel benaderen is ook best een onderneming. Als je een beetje pech hebt, drijft al het straatvuil in de plassen en mag je daar tot aan je enkels door heen waden. Gelukkig heb ik als Westerse dame een auto die je aardig tot aan de winkeldeur kan manouvreren, maar dat geluk heeft niet iedereen.

Bruno houdt niet van de regen. Hij is nog niet zindelijk, maar met de regen wilde hij al helemaal niet meer naar buiten. Stel je voor dat je nat wordt!!! Lukas en Dana vonden het echter geweldig. Heerlijk door de regen lopen en fietsen is het leukste wat er is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten