donderdag 2 september 2010

Foto's

 (Klik op de foto om naar het foto album te gaan)

Hierbij wat foto's van de laatste anderhalve maand, onder andere Lukas verjaardag en mijn reisje naar Coimbatore van afgelopen weekend.

Zaterdagavond stapte ik met Jayanthi in de trein naar Coimbatore voor een reis van 9 uur. In Coimbatore gingen we een resort reviewen voor haar tijdschrift. We hadden het helemaal bedacht: we zouden lekker in de trein slapen, ons vervolgens heerlijk laten verwennen in het massagecentrum van het resort. Lekker eten, lekker wijntje, een echt verwenweekendje, zodat we uitgerust maandag weer terug zouden komen.
Maar ach, we leven in India en daar is niet zoveel te plannen. Het werkte dus ook iets anders uit.
De treintickets naar Coimbatore waren nog niet helemaal bevestigd, we stonden op een wachtlijst. Uiteindelijk was er een bed beschikbaar, waar we samen op geprobeerd hebben te slapen. Dat betekende vooral stug de ogen dicht houden, elke 5 minuten een andere slaappositie vinden, zere rug en schouders en geen slaap. Om 7 uur de volgende ochtend kwamen we dus moe, maar vol verwaching in Coimbatore aan. Daar werden we opgewacht door een taxi, die ons in een half uur door een prachtige natuur naar het resort reed. In het resort kregen we een luxe tent toegewezen (met heerlijke bedden), waar de de komende 21 uur zouden verblijven. We hebben heerlijk ontbeten in het restaurant en vervolgens een interview gehouden met de manager van het resort. Deze vertelde ons ook direct dat het massagecentrum helaas recent was gesloten. Geen massage dus dit weekend...
Wel kregen we een auto ter beschikking. De auto reed ons via een prachtige rit naar een natuurpark. Na een 2km lange wandeling dwars door de natuur kwamen we aan bij een mooie waterval. Onderaan de waterval was een grote Indiase menigte die aan het badderen was. Wij hebben heerlijk zitten kijken. Na de wandeling terug naar de auto werden we naar een dichtbijzijnde ashram van Isha life gereden. Jayanthi heeft veel connecties, dus na een telefoontje met een kennis, kregen we in de ashram een persoonlijke rondleiding door een swami (monnik wonend in de ashram). Deze swami vertelde veel over de leefwijze, de gewoonten en gebruiken in de ashram. Hij liet ons ook een dip in het ijskoude 'heilige' water ervaren om volledig ingesteld te zijn op de doorop volgende 15 minuten lange meditatie in de dome van de ashram. Het was bijzonder interessant om dit allemaal te horen en mee te maken. Alhoewel ik mij niet kan voorstellen om ooit een aantal maanden in zo'n ashram op zoek te gaan naar mijn innerlijke rust, lijkt mij hun 2-daagse programma met massages, meditatie en yoga in hun luze cottages geen enkel probleem om een keer mee te maken.
Moe maar voldaan reden we 's middags terug naar ons resort. We hadden het helemaal bedacht: lekker douchen, omkleden, lekker eten met een heerlijk wijntje. Helaas kwam ook hier wat roet in het eten. De manager vertelde dat de aanvraag voor de alcoholvergunning nog liep. Geen wijn dus. En eenmaal aangekomen in onze tent, waren we eigenlijk ook wel erg moe. Het eindigde die dag dus ook met een maaltijd voor de televisie, gebracht door room service. En om 21.00 uur sliepen de dames. Om vervolgens weer om 4 uur 's ochtends op te staan om zich klaar te maken voor de treinreis terug. Deze treinreis gaf ons de gelegenheid om de omgeving te verkennen, want we reisden bij daglicht. En hoewel India zoveel inwoners heeft, reisden we bijna de hele reis door ongerepte natuur en onbewoonde omgeving. Af en toe passeerden we een stadje of dorpje. Geweldig. Helaas was de trein van binnen wat minder rustig. In onze coupe was een schoolklas van 14 jarige jongens ingestapt die op 3 daagse schoolreis ging. En (Indiase) jongens die enorm enthousiast zijn, zorgen voor heel wat bijgeluiden.
Deze reis was best vermoeiend, maar het was geweldig om dit weekend een ander deel van India zo te hebben mogen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten