dinsdag 7 september 2010

Schoolevenement

Zondag hadden Lukas en Dana het jaarlijkse schoolevenement. Dat vergde flink wat voorbereiding, dus Lukas en Dana hebben veel geoefend in de klas. Het was eerst gepland op 28 augustus, maar door de regen in de voorafgaande week (en de daarbij behorende vrije dagen) werd het evenement uitgesteld naar zondag 5 september. Dat alleen al gaf wat verwarring, want de kinderen waren er helemaal klaar voor en wilden graag hun optreden op school doen.
Zondag was dan eindelijk de grote dag. Lukas ging als Punjabi en Dana als Dora verkleed naar school. Lukas was eigenlijk gevraagd de "English man" te spelen in het optreden. Maar het feit dat hij dan geknield de hand van een ander meisje moest kussen ging hem echt te ver. Dat was huilen geblazen. 2 juffen probeerden hem over te halen en zelfs een gesprek met mama hielp niet. Dat meisje was niet uit zijn klas, dus geen vriendin en hij wilde het echt niet. Hij wilde "Balle balle" dansen. En zo geschiedde het. De juf paste het optreden aan en Lukas werd een Punjabi. Het optreden was erg leuk. De eerste keer stond Lukas vol spanning op het podium. Hij moest als laatste zijn act uitvoeren en zijn dans werd ontvangen met groot applaus van het publiek. Samen met de voorafgaande spanning ontstond dan ook een flinke huilbui als ontlading. Maar het was super. Later mocht hij nog een keer optreden en toen was meneer duidelijk gewend aan de aandacht.

Dana was Dora en mocht in haar mooi gemaakte klaslokaal een fotoshoot door haar ouders als Dora ondergaan. Het zag er mooi uit. Verder was heel de school prachtig versierd en waren er allemaal tentjes met eten, spelletjes, muziek en andere leuke dingen. Het was een groot feest.
Dana in haar klas
Dana als Dora
Samen met andere moeders uit Dana's klas
Lukas en zijn "Balle balle" dansLukas zijn optreden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten