woensdag 3 november 2010

Ouders op bezoek

Sinds afgelopen week genieten we van de aanwezigheid van mijn ouders bij ons thuis. Het is heerlijk om eindelijk eens in het echt te laten zien hoe het leven hier is, hoe we wonen, hoe de school is, met welke mensen we contact hebben. Dat het leven hier ook echt wel leuk is. Verder is het heerlijk om gewoon eens even lekker bij te kletsen, alle tijd voor elkaar te hebben en de kinderen met hun opa en oma herenigd te zien. We brengen de dagen heel relaxt door. De kinderen hebben gewoon school gehad, dus opa en oma konden ze elke dag van school halen. We doen wat boodschapjes, gaan naar zwemles en zwemmen dan zelf ook onze baantjes. En zondag zijn we op stap geweest naar een kunstmuseum en een openlucht museum.Verder zitten we lekker in de tuin, lezen een boek en kletsen wat. Dietrich is op reis geweest, maar is vanochtend weer thuis gekomen. En morgen vertrekken we voor 4 dagen naar een hotel in Mahabalipuram. Dat is hier een uur rijden vandaan. Daar gaan we lekker vakantie vieren en we zijn ook van plan Mahabalipuram en Pondicherry te bezoeken.De kinderen hebben donderdag en vrijdag vrij vanwege Diwali, een van de belangrijkste Hindufeesten. Het is het lichtjesfeest en wordt gevierd op vrijdag. Dat betekent dat we een hoop vuurwerk kunnen verwachten. De kinderen zijn daar helemaal niet dol op, dus of we daarvan gaan genieten weet ik nog niet.

Wanneer ik mijn laatste blogbericht nog eens doorlees, merk ik dat mijn verhaal wel erg zwart wit overkomt wanneer het opgeschreven staat. Ik vertel dat ik er steeds weer achterkom dat je mensen niet zomaar kan vertrouwen. Ik wil natuurlijk helemaal niet de hele Indiase bevolking een etiket opplakken. Gelukkig is een groot deel van de bevolking helemaal niet zo en hebben we leuk contact met veel mensen. Alleen er zijn altijd wel wat mensen waar je wel mee op moet letten. Vaak mensen die uit een moeilijkere leefsituatie komen. Het betekent vooral dat je niet naief moet zijn en even moet afwegen of je mensen kunt vertrouwen. Maar gelukkig kan het ook vaak genoeg wel.

1 opmerking:

  1. Fijn te horen dat jullie zo genieten met elkaar. Ook heel fijn voor je ouders om nu zelf mee te maken hoe jullie wonen en ingeburgerd zijn.

    Wij hoorden gisteren voor de TV dat er een hurricane op weg is naar jullie. Heeft dat nog effect op de geplande vakantie?

    groetjes uit Las Vegas

    BeantwoordenVerwijderen