vrijdag 17 december 2010

Op visite

Lieve familie en vrienden van Dietrich en Jeannette,

Sinds 2 dagen zijn wij op visite in India, een hele onderneming waarvan we nu nog niet geloven dat we er ook echt zijn. Voor Tom en Bram was het de eerste keer dat ze vliegen en dan ook nog gelijk een lange vlucht met tussenstop in Dubai. Erg leuk maar ook wel even doorbijten.Toen we eindelijk in Chennai aankwamen merkte een van de jongens bij het uitstappen op dat het hier heel anders is dan in Dubai. En wij konden dat alleen maar beamen. In het vliegtuig hadden we al een formulier gekregen waarop we van alles en nog wat moesten invullen voor de passenger check. Omdat we in Amsterdam al problemen met ons visum hadden, vond ik het allemaal toch wel spannend. Dus hebben we braaf op alle vragen een eerlijk antwoord gegeven. Helemaal niet nodig, blijkt achteraf. De man die de handbagage door de X-ray haalt doet het er keurig in en haalt alles van de band, maar in de tussentijd controleert hij niets. Zo ging dat ook bij de douane. Eenmaal bij de koffers hoorden we heel veel getoeter van auto's en ik dacht nog dat er iets speciaals aan de hand was, leuk. We hebben nu geleerd dat dit bij India hoort en wen er al bijna aan.
Het huis van Dietrich en Jeannette is een villa volgens Bram, hoewel hij nog een beetje hierover twijfelt omdat er geen zwembad is. Het is heerlijk hier, een beetje warm maar ook erg lekker. In huis werkt Jantsi (?) sinds kort en kan heerlijk Indiaas koken. Omdat we aan de lijn gaan, zitten we nu nog aan de chappatti's met een lams prutje. Hoe kunnen we dit afleren, het is gewoon te lekker.
Het is wennen om Jeannette hier te zien wonen en leven. Er zijn een aantal mensen rondom het huis die Jeannette aanspreken als Madam en daar heb je nog een serieuse rol naartoe. Ik merk dat het voor ons westerlingen soms lastig is om de Indiase aansturingsgewoonten toe te passen. Dat is toch wel totaal iets anders dan het Nieuwe werken wat bij ons zo in opkomst is. Grote bewondering hoe Jeannette het allemaal doet.
Morgen hebben we een uitje op school van Lukas en Dana, Rob gaat daartussendoor naar yoga les. Tja, we doen India ook echt op de westerse manier.

Groetjes,
Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten