woensdag 15 juni 2011

Tweede week India na de vakantie

We zijn alweer voor de tweede week hier. Nog steeds zijn we niet helemaal gewend aan de warmte. Gelukkig hebben de kinderen op school airco, dus is het goed uit te houden. Ik heb het idee dat we al weer heel lang terug zijn en aan de andere kant zijn we ook nog steeds weer aan het inkomen. Dietrich niet, die is weer fullswing aan het werk gegaan.

Dana is vandaag ook voor het eerst weer naar school. Ze had er niet echt zin in. Gelukkig hebben we gisteren een poes geadopteerd en werd ze helemaal enthousiast van het idee dat ze de juf mocht vertellen over haar nieuwe poes. Dus toen ging het opeens vlot. Ze zat stoer in haar nieuwe klaslokaal.
Lukas wisselt nog steeds om de dag van klas op zijn nieuwe school. Ik hoorde van een ervaren moeder dat dit nog wel 2 weken kan doorgaan. De school krijgt er steeds nieuwe kinderen bij (planning is hier niet altijd makkelijk of mensen zelf zijn er niet zo goed in). En om die kinderen allemaal op de juiste plek te zetten (verschillende keuze vakken) moet er regelmatig geschoven worden. Lukas wordt er niet meer zo warm of koud van. Hij komt heel vrolijk uit school en heeft het naar zijn zin.

Wij hebben gisteren de kat van de buren geadopteerd, Nishia. Onze buren vertrekken naar Engeland en konden de kat aan niemand kwijt. Wij zaten er op zich ook niet zo op te wachten, maar konden dat beest toch ook niet aan zijn lot overlaten. Laatste alternatief was een asiel, maar dat hebben wij gezien toen we onze eerste hond daar ophaalden: dat is eigenlijk gewoon je kat de dood insturen. Dus hebben wij ons over Nishia ontfermd. Lukas en Dana vinden het maar al te leuk. Ze zit nu nog in een badkamer aan ons huis te wennen en Lukas en Dana willen daar continue naar toe. Eigenlijk is het wel een schatje. Ze is 2,5 jaar oud, zindelijk en schoon. Ben wel benieuwd hoe de combinatie Nishia en Vlekkie is. Dat moeten we maar zien. De tuin is groot genoeg.

Zo, en dan nu: kinderen zijn op school, ik krijg weer wat tijd voor mijzelf. Dus nu hard aan de studie, die moet op 2 juli afgerond zijn met een examen binnen 2 weken daarna. Daarnaast ga ik vrijdag met een buurvrouw bij de sportschool beginnen. Even die 4 Nederlandse kilo's weer verbranden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten