zondag 21 augustus 2011

200 mango's

Zoals jullie misschien weten hebben wij een enorme mangoboom in de tuin. Sinds mei geeft deze mangoboom heerlijke mango's en we zitten nu aan de derde pluk. Deze week kwam onze tuinman dus vertellen dat hij 200 mango's in de voorraadkast had gelegd. Nu zijn deze nog groen en moeten ze nog doorrijpen. Maar straks zijn die binnen 2 weken allemaal rijp. Dana eet geen mango's, Lukas een beetje. Dietrich is niet veel thuis en dus... zit ik zometeen elke dag 3 mango's weg te eten. Dat hebben we een paar weken terug met Jasja en Henk ook gedaan. Toen hadden we een pluk van 100 mango's en hebben we met ons allen ook goed ons best gedaan. Aangezien we nu met minder mensen thuis zijn en we dubbel zoveel mensen hebben, ben ik vandaag alvast maar begonnen met weggeven. Iedereen die ik ken krijgt een tasje mee. Want naar de boom kijkend, komt er binnenkort nog zo'n pluk aan.... Wel een luxe natuurlijk!

Verder gaat hier alles gewoon door. De tijd vliegt, die lijk ik hier nooit onder controle te krijgen. Dagen glippen door mijn vingers en wat ik allemaal wil, kan gewoonweg niet. Er gebeurt dus gewoon minder en alles minder precies. Waar dat nu precies door komt? Alles kost gewoonweg meer tijd. Water moet gekocht worden en kost drie kwartier tijd. Elektriciteit valt vaak uit. Supermarkten hebben niet wat je wilt en als je even een paar boodschappen wilt doen ben je zo 2 uur onderweg. Mensen houden zich niet aan de afspraken. Ach, het is niet zo goed uit te leggen, je moet het ervaren denk ik.

De kinderen gaan rustig door. Gaan naar school, spelen buiten, zwemmen bij vrienden, doen huiswerk. Dana heeft elk weekend meer huiswerk dan Lukas, maar heeft er net zo lang voor nodig. Ze doet het met plezier en wat ze niet wil doen, doet ze ook gewoon weg niet. Ik laat het maar, ze is nog maar 3! Lukas geniet vooral van al het sporten op school: karate, voetbal, basketbal, volleybal, zwemmen, dansen en yoga. En zo vliegen de dagen weer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten