vrijdag 9 april 2010

De tijd gaat sneller dan we in de gaten hebben...

Het afscheid nemen is al begonnen: Dana heeft afscheid genomen van de kinderopvang, al heeft ze het zelf niet zo in de gaten. Elke dag vraagt ze nog aan mij of ze vandaag niet naar de creche hoeft. Ze realiseert zich niet dat het nu echt is afgelopen. En we hebben Betsy (ons lieve konijntje) naar Jasja en Henk gebracht. Daar wordt volop van Betsy genoten. En Lukas en vooral Dana vragen regelmatig waar Betsy is en of we haar gaan halen, maar dan is het al gauw: "Betsy is bij Levi toch?" en dan is het weer goed.
Lukas wil elke dag al trakteren op school, maar dat gebeurt eind van deze maand. En ondertussen nodigt hij al heel de klas uit voor zijn afscheidsfeest (wat nou ook weer niet helemaal de bedoeling is...)

Dietrich zit ondertussen weer in India, voor de laatste keer voordat we weg gaan. Hij blijft deze keer wat langer, zodat hij ook de kans heeft om nu echt een appartement en een huis te regelen en op zoek te gaan naar andere zaken als een goed ziekenhuis, een auto en de registratie op school.
En voor mij begint nu ook het echte regelwerk. Ik heb wel het een en ander gedaan, maar ook nog veel voor me uit geschoven en nu wordt het dan toch tijd. Wanneer Dietrich weer thuis komt, is het namelijk gelijk al afscheid nemen op school en van vrienden.
Mocht overigens een van jullie nog interesse hebben in een tweedehands auto, onze Renault Megane staat te koop: http://link.marktplaats.nl/336309440.

We realiseren ons ook dat het niet voor iedereen leuk is om steeds over het afscheid te praten. Aan het weggaan zit nl. natuurlijk ook de niet leuke kant van het elkaar voorlopig niet weerzien. Hoewel wij nu vooral gericht zijn op de toekomst daar en het regelen hiervan, voelen sommigen juist het afscheid op een minder positieve manier naderen. Voor ons komt dat denk ik vooral op het laatste moment, wanneer het moment echt daar is. En dan zullen we iedereen ook echt gaan missen. Voorlopig probeer ik in ieder geval nog juist zoveel mogelijk van iedereen te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten