donderdag 24 juni 2010

Huizenjacht, vakantie

Alweer bijna een week voorbij sinds mijn vorige bericht. De tijd gaat hier zo snel.
We hebben een heerlijk weekend gehad. Een heerlijke meidenavond op vrijdagavond met een etentje in het Sheraton hotel. Zaterdag gewinkeld met Andrea (Oostenrijkse). De kleding voor de bruiloft in juli is binnen, dus ik kan nu in gepaste kleding naar de bruiloft van de neef van Dietrich. En zondag heerlijk geluncht en gezwommen in het Radisson resort waar een ex-collega van Dietrich op vakantie was. Dat was zo lux! Als we aan vakantie toe zijn, gaan we daar de volgende keer gewoon weer eens een dagje naar toe.
Ondertussen zijn we druk bezig met onze huizenjacht. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat we een of een paar huizen bekijken. Als het goed is komen onze spullen morgen in Chennai aan, dus het wordt ook langzaam tijd dat we een huurhuis gevonden hebben. Waarschijnlijk duurt het nog 1 of 2 weken voordat de douane perikelen rond zijn, dus dat geeft ons nog even tijd. We hebben een huis op het oog en zijn nu in onderhandeling over de huurprijs, dus hopelijk kunnen we dat dit weekend rondkrijgen. Het huis ligt in dezelfde wijk als de school, dat is wel zo gemakkelijk. Wanneer het rond is, zal ik wat foto's op de blog plaatsen.
Lukas en Dana zijn maandag en dinsdag naar school geweest, vanaf woensdag zijn ze vrij. Er wordt 400 km verderop een conferentie gehouden over de lokale taal, Tamil, en dus heeft de regering besloten dat alle scholen deze dagen vrij moeten geven. Wel zo leuk, want deze week hebben we ook Patrick, Annie en Lekha over. Dat zijn Dietrichs broer, vrouw en dochtertje van 10 maanden. Nu hebben we lekker de tijd om met elkaar door te brengen.


Dana had dinsdag ook haar eerste schooldag zonder mama. Dat gaf wat afscheidsperikelen, maar eigenlijk is het verder heel goed gegaan. Toen ze mij weer zag na school was het weer dikke tranen. Maar toen ik haar vroeg of we een ijsje zouden gaan eten, omdat ze zo'n grote meid was, waren de tranen gelijk verdwenen. Viel dus erg mee! Amin (haar Oostenrijkse vriendje) moest natuurlijk wel mee! Zo hoort dat ook, want we zijn al 2x eerder ijs wezen eten met Amin en Andrea, dus dat is hoe je ijs hoort te eten.

Gisteren zijn we 's avonds even naar het strand gelopen. Lukas heeft genoten van zijn voeten in de golven. Samen met Annie had hij dikke pret! Dana vond het maar niets, die moest getild worden. En John, die ons helpt in huis, was vreselijk bezorgd. Die houdt niet van de zee. Maar het was heerlijk.


1 opmerking:

  1. Hoi allen daar! Het is leuk om te lezen hoe het ervoor staat bij jullie. Hier is het weer lekker warm en veel voetbal kijken natuurlijk.
    Hoop dat het allemaal een beetje vlotjes zal verlopen met jullie huis. En geniet vooral!

    Frank-Jan

    BeantwoordenVerwijderen