vrijdag 30 juli 2010

Schoonmaken en uitpakken

Woensdag zijn onze spullen aangekomen. De kinderen waren helemaal wild en konden niet wachten totdat hun fietsen tevoorschijn kwamen. Gelukkig kwamen die per ongeluk redelijk in het begin uit de 2 vrachtwagens en we hebben de doos dus maar snel uitgepakt. Alle dozen werden door de 8 Indiase mannen keurig in huis gebracht. Ik stond bij de vrachtwagen om aan te geven naar welke kamer de dozen gebracht moesten worden. Daarna hoorden ze de routebeschrijving naar de kamers nog eens van 2 a 3 mensen onderweg naar die kamer. Met als gevolg dat we 's middags ontdekten dat ongeveer 40% van de dozen alsnog in de verkeerde kamer terecht was gekomen. Na het neerzetten van de dozen en het naar boven sjouwen van de banken en eettafel van de eigenaar zijn de verhuizers vertrokken en hebben wij alvast een paar dozen uitgepakt. De kinderen waren zo blij om hun speelgoed weer te zien!

Gisteren zijn we samen met 4 verhuizers bezig geweest om alle meubels in elkaar te zetten. Daarnaast hebben John en ik al het een en ander schoongemaakt en konden Dietrich en ik al flink wat uitpakken. Dat geeft wel een goed gevoel. De kinderen zijn 's ochtends naar school, dus dat geeft ook wat ruimte. En 's middags waren ze heerlijk in de tuin aan het spelen onder toezicht van Simon (onze chauffeur) en Tata (onze watchman). Vandaag hebben Padma (onze tijdelijke schoonmaakhulp), John en Dietrich veel schoongemaakt en heb ik weer uitgepakt en ook wat schoongemaakt. Wat een hoop vuil kun je vinden in een Indiaas huis dat al een jaar leegstaat zeg! Ongelooflijk. En dan is schoonmaken ook niet het grootste talent van de meeste Indiers. Dus Dietrich en ik doen ook maar veel zelf, of binnenkort nog een keertje over. Verder moeten alle gordijnen in de was, de muskietennetten die voor de ramen hangen uitgewassen worden, alle deuren, vloeren, kasten, badkamers schoongemaakt worden. Dat valt nog best tegen. En het kost soms ook heel veel tijd (ik weet niet altijd waarom, heb het idee dat het ook sneller kan... maar ach, zal de aanpassing aan het klimaat wel zijn?).

Morgen en overmorgen besteden we ook nog aan schoonmaken, inpakken van de spullen in het appartement en uitpakken van alle spullen en dan gaan we zondag ook over naar ons nieuwe huis. Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen zich voortbewegen in een lekker huis met tuin. Dat is toch heel wat anders dan de ruimte die ze in ons heerlijke, maar kleinere appartement hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten