zondag 26 december 2010

bijna naar huis

Onze vakantie in India gaat razend snel voorbij, inmiddels maken wij ons al een beetje klaar voor de terug reis. We hebben nog 2 dagen en moeten keuzes maken in wat we nog willen doen. In elk geval hebben Jeannette en ik morgen een heerlijke massage en scrub voor de boeg en sluiten dit af met een dineetje met ons tweeeen. Verder willen we nog naar de tempels van Mahabalipuram en gaan we dinsdag naar een park, afhankelijk van het weer. Al drie dagen zijn de verwachtingen niet erg optimistisch, maar desondanks zijn we heerlijk bruin gekleurd en goed uitgerust. Vandaag hebben we voor de 2e keer Raddison bezocht en als echte touristen aan het zwembad en strand gelegen. De zee ziet er hier paradijselijk uit, dankzij oorpijn durf ik er niet in. Volgend jaar een goede herkansing denk ik dan. Het strand bij Dietrich en Jeannette is echt vis, er zijn een aantal vissershuisjes, bootjes en een kleine tempel. Erg leuk om te zien, niets om langs te lopen. Heel anders is dat in Mahabalipuram. Vandaag hebben we ook een poging ondernomen om hier de tempels en de olifantenmuur te bekijken. Door een festival is het erg druk en proberen we het morgen opnieuw. Op eerste kerstdag (kerst hebben we hier een beetje overgeslagen) hebben we een trip naar het binnenland gemaakt, naar Kanchipuram. Een stadje wat bekend staat om de zijde en de mooie tempels. Dietrich heeft voor ons een chauffeur besteld, die ons op een hele leuke manier alles heeft laten zien. De hyundai fabriek, de waterwinning, en alles in Kanchipuram. Leuke man, gebruikt de weg in de volle breedte, vertelt graag over zijn gezin en de omgeving en werd strond verkouden omdat hij voor ons de AC aan had. Hij had ons alleen niet verteld dat de tempels in Kanchipuram vanaf 13.00 u tot 16.00 u dicht zijn. Handig omdat we natuurlijk precies om 13.00 aankwamen. De tijd hebben we op een leuke manier gedood door het kopen van een hele mooie punjabidress in een zijdefabriek, lekker koffie drinken in het duurste hotel en kijken op straat. Om 15.00u ging er speciaal voor ons een tempel open, alle mensen (voor mijn gevoel wel honderd) werden opzij geschoven zodat wij naar binnen konden. Erg luxe en prettig, omdat we zo alle gelegenheid hadden om alles rustig te bekijken. Voor ons natuurlijk ook een ritueel opgevoerd zodat we een erg leuke ervaring rijker zijn. Opeens moesten we ook snel weg omdat de poorten opengingen. De mensen stormden toen ook echt binnen, blijkbaar is het belangrijk om als eerste bij het altaar te zijn.  Op de weg terug nog een hele aparte wolk gezien, volgens de chauffeur was dit heel natural, vandaag stond in de krant dat er op 100km van Chennai een satellietlancering mislukt is. Een leuk verhaal voor Tom die zijn spreekbeurt over India gaat houden.
Er is hier zoveel te zien en te beleven, we zijn vooral in en rond de stad gebleven en dat is voor een eerste keer India genoeg. Voor volgend jaar hebben we ook al geboekt, want dit smaakt zeker naar meer. Vooral dankzij de goede zorgen van Dietrich en Jeannette.
Voor iedereen in Nederland die de sneeuw zat is, is het mogelijk om bij ons zonnige foto's te bekijken van onze reis. Wij hopen op nog een groot pak sneeuw als we woensdag aankomen.
Hartelijke groeten Rob en Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten