vrijdag 1 juli 2011

Kamperen in eigen huis/elektriciteit als basisbehoefte

We kamperen zo'n beetje in ons eigen huis. Oorzaak: elektriciteit... In Nederland: een vanzelfsprekendheid.
In India: een ramp in de verkeerde tijden van het jaar! Tel daarbij op het onderhoud (of juist geen onderhoud) en de invloeden van het wonen aan de kust met heel warm vochtig weer, waardoor alles aangetast wordt door zout en hitte.

Vandaag dus na dagen wachten de elektricien over de vloer. Dit keer de elektricien van de eigenaar van het huis, want tot nu toe hebben wij alles opgelost, maar het houdt een keertje op. Plus onze eigen elektricien verliest langzaamaan zijn vertrouwen omdat problemen nooit opgelost raken. Blijkt dat er een connectie verkeerd zit: aha, vandaar de schokken aan wasmachine en vaatwasser... En blijkt dat de hoofdschakelaar kapot is en niet meer goed werkt: aha, vandaar de kapotte tv, lampen in Lukas kamer, problemen met lichten en airconditioner in Dana's kamer. Ondertussen slapen namelijk beide kinderen in onze kamer. Na 2 weken de kinderen in Lukas kamer gehad te hebben omdat Dana's airco het niet deed, heeft Lukas airco het ook al 2 dagen begeven en zijn ze dus samen naar onze kamer verhuisd. Best gezellig hoor met zijn allen op een kamer. En airco is toch wel prettig, want in de slaapkamers is het 's nachts minstens 30 graden en plakkerig warm. Met de airco op 25 graden is het een stuk aangenamer.

Gelukkig komt morgen (waarschijnlijk) de elektricien terug om het probleem op te lossen. En dan maar weer eens of door een gemaakte hoofdschakelaar gelijk de andere problemen rond voltage fluctuaties (is dat Nederlands?) ook een beetje opgelost zijn of dat gewoon bij de tijd van het jaar en de elektriciteitstekorten hoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten